Fotoalbum

Jeg har fått nye blanke ark og har funnet fram fargestiftene!

Dette bildet er tatt for ca.40 år siden.Den gangen streifet ikke tanken meg at jeg noen gang skulle få et vektproblem.Nå vet jeg at det kan skje med de fleste av oss. Flott at det nå finnes effektiv hjelp å få til et lettere liv....både for unge og eldre.

Målet mitt da jeg startet mitt første Roede-kurs i august 2010 var å smette inn i denne gamle drakten fra 1980-tallet. På dette bildet fra 28.09.2007 sitter den ganske bra,men jeg vet at jeg ikke fikk glidelåsen på det trange skjørtet helt opp:-)) Det skal bli spennende å se om jeg når målet mitt som i høyeste grad er målbart!

Bursdager er viktige i vår familie og skal selvfølgelig markeres og feires. I morgen fyller ett av mine barnebarn 8 år og jeg som farmor har bakt marsipankake.Det er alltid jeg som baker marsipankake i familien.Den neste som fyller år er Chayenne,hun har bursdag den 7. mars.Det vil si at i hele den perioden jeg nå går på Roedekurs er det ingen som skal feires og ha marsipankake.Siden den ikke er særlig Roedevennlig,så føler jeg det som litt flaks.Nå må jeg prøve å unngå slike fristelser en tid.Men i morgen skal jeg ha et kakestykke!

Uææææ...tar du bilde av meg nå? jeg elsker marsipankake!

Juhuuu! Første gang på tredje Roedekurs.Veide akkurat det samme i dag som jeg veide den siste gangen på forrige kurs.Det likte jeg kjempegodt.Tenk at jeg ikke har lagt på meg et gram i løpet av jule-og nyttårsfeiringen! Utrolig bra!

Kom fra butikken og var kjempesulten og laget denne deilige middagen i en fei:-) 150 gram kyllingkjøtt (uten skinn),80 gram kokte nudler,100 gram frisk mango i terninger,20 gram fetaost og en stor 'spretten' klasetomat.Det ble drøye 400 kcal for middagen,siden jeg regnet mangoen inn i dagens fruktrasjon. Snaddermat gjort på under 10 minutter.

Jeg fikk en nydelig Nespressomaskin av min datter til jul.Jeg elsker den allerede.Og jeg kommer ikke til å lage 'latter' med sukker og melk.Jeg er fan av små sterke espressokopper....mmmm

Indrefilet av okse,nudler,stekte tomater,fetaost og kapers....mmmm...deilig og lynrask middag! Og Roedevennlig!

Hummer er lov og champagnen går på frimerkesamlingen!

Mmmmm....hummer er deilig mager snaddermat!

Med melkeskum av ekstra lettmelk og Sukrin er sånt som dette fullt lovlig:-))

Ovnsstekt hel og hjemmekrydret kylling og små poteter i form er magert og deilig!

Minus 500 gram på en uke.Jeg er fornøyd.Jeg liker å gå ned sakte....må passe på at huden følger med:-)

Thaimat på restaurant er Roedevennlig og kjempegodt!

Kyllingspyd er magert og nam,nam!

Brød med nøtter er kjempedeilig!

Frimerkene gikk til en deilig rødvin denne helgen! Besøkte søstera mi i Oslo og vi koste oss 'glugg ihjel' :-))

Rask middag! Kvernet kyllingkjøtt smuldres i varm panne og blandes med stekte tomatbiter,rød paprika,purreringer,rød fersk chili og noe grønne oliven.Noen drypp mango sauce fra flaske.

Søvn er viktig for et godt liv! Deilige drømmer er heller ikke å forakte:-))

Minus 400 gram denne uken også! Til tross for helgekos hos søsteren min i Oslo.

The Carb Lovers Diet er blitt en bestseller i England.De som anbefaler de sunne karbohydratene mener bestemt at dette kostholdet 'krymper' fettcellene,setter fart i forbrenningen,øker muskelmassen og fjerner suget etter sukker og godteri. Raske karbohydrater er derimot ikke bra.De finnes i fett,sukker,søtt bakverk,hvitt brød og vanlig pasta.

Etter Roede-metoden kan jeg spise 3 frukter pr. dag.Det dekker mitt søtbehov....faktisk:-)))

Å ha en eller flere interesser utenom mat og matlaging er en stor fordel.Nå har jeg begynt på skinnfellkurs!

Min yndlingsfrokost : All Bran med jordbær og lettmelk.

Dette er Reidunn's fiskesuppe. Jeg har tatt utgangspunkt i Eyvind Hellstrøm's og Ingrid Espelid's oppskrift på Bouillabaisse.Det er laks,steinbit,reker,løk,hvitløk,tomat og mandelpotet og fiskekraft. I denne oppskriften er det ikke brukt fløte,men fransk Rouille som smakfullt 'tykningsmiddel'. Den består av kokt og most mandelpotet,eggeplomme,safran,gurkrmeie,hvitløk,fransk sennep,salt,pepper og olivenolje.Jeg laget rouille med min Bamix.

Min store interesse for foto er vel hovedgrunnen til at jeg aldri kan huske å ha kjedet meg en eneste dag i mitt liv.Det var naturlig for meg å lage en 'fotoblogg' i forbindelse med mine Roede-kurs.Denne bloggen har 'holdt meg i ørene' hele tiden.Når jeg vet at kurslederen min tar et bilde av hva jeg veier slik at de som vil kan se om jeg har gått opp eller ned hver uke,må jeg skjerpe meg.Dessuten synes jeg det er spennende at så mange følger med meg og at flere har skrevet til meg og fortalt at de har startet på Roede-kurs.

Nå mangler jeg bare 300 gram på at jeg har 'mistet' 10 kilo fett! Det føles fint! Da jeg startet ifjor høst stoppet vekta på 71.4 kilo.

Nå er det to tirsdager som jeg ikke har kunnet møte opp hos Karin til veiing,derfor er jeg svært spent på hvordan dette kurset ender!Selv om jeg ikke føler at jeg har gått opp,så kan jeg ha gjort det for det.

Fin søndagsmiddag med kyllingsalat til forrett.

Kokt skrei med tilbehør er kjempegodt!

Frisk ananas til dessert.

Ooooooo....gått opp 100 gram på de to ukene jeg ikke har kunnet komme på Roedetreff.Men det gjør ingen ting.....jeg har allerede nådd mitt hovedmål....å komme inn i den rosa drakten:-)))

Nå veier jeg det jeg vil veie og får på meg alle klærne mine!Å leve med Roede er veien til et lettere liv....på alle måter!

Når jeg har barnebarn på besøk,steker jeg alltid vafler.

Hjemmelaget blomkålsuppe er fri for alle 'rare' stoffer vi ikke trenger!

Nå går det i vann....selv på Peppes!

Dette ble sluttresultatet,400 gram fra målet mitt som var 10 kilo.Jeg er fornøyd med det.Målbåndet viser minus 51 cm tilsammen,hvorav 18 av disse cm er tatt av rundt det farlige området....magen eller livet. Min BMI er nå 24 (inntil 25 er innenfor normalen)

Juhuuuu! Nesten 10 kg fett er borte vekk!

Roede bruker et eple i sin Logo!

Mitt hovedmål var å komme inn i en gammel rosa drakt,den er over 30 år og like fin.Men skjørtet er kanskje i sideste laget for vår verden i dag?

Etter oppfordring fra de andre kursdeltakerne (ingen menn på dette kurset) ble drakten råsexy på null komma svisj:-)))

Karin Bjerkeli, kursleder i Roede-metoden Holmestrand Karin er en meget dyktig kursleder!

Rett hjem og ut på tur!

Jeg avslutter mitt tredje Roede-kurs med champagne. En skål for Roede,Karin,alle hyggelige kursdeltakere og meg selv! SKÅL!

Hei og godt nytt år! Håpet er lysegrønt....er det ikke?
Jeg har ikke hatt det så bra denne julenmen det er iallfall en ting jeg er godt fornøyd med......jeg har ikke lagt på meg en eneste av de kiloene jeg tok av ifjor🙃...tror jeg da.
Da jeg begynte på mitt første Roede-kurs i august 2010,la jeg en langsiktig plan og den har funket fint.Jeg bestemte meg for hvor mye fett jeg ønsket å få bort og fordelte de kiloene over tre kurs.
 Etter to kurs lå jeg litt 'foran skjemaet'.Om jeg klarer resten på dette siste kurset gjenstår å se.De siste kiloene sitter alltid hardt!
Jeg er bedre i ryggen etter det bruddet jeg fikk i høst.Derfor skal jeg nå begynne å trene spinning igjen og styrketrening det jeg orker fra og med neste uke.
Og 11.januar starter jeg på mitt siste Roede-kurs.
Etter at jeg er ferdig med det,skal jeg gå over på 'Hold vekten' med veiing en gang i måneden.
Jeg har som mål å fortsette med 'bildebloggen' min her på hjemmesiden min,for at jeg skal greie å holde stø kurs framover🤩

Nyeste kommentarer