Fotoalbum

Jo mer bevisst jeg blir på mine endringer,jo morsommere og ikke minst personlig blir det.Alle endringer til nå har gitt seg utslag i bedre humør og tapte kilo!

Seks og en halv kilo fett er faktisk så mye som dette! Jeg har ikke pakket mine kilo som nå er forsvunnet inn i gullpapir slik smøret her er,men jeg har lullet de inn i mye annet.Jeg ble etter hvert expert på "kamuflasjeklær" :-))

Hverdagen blir lettere når vekten går ned og formen stiger!

Lykkelig for at vinterveden er i hus og at jeg endelig har greid å "ta rev i seilet" og ta vare på kropp og sjel:-))) (Se siden KROPP OG SJEL)

Til våren er jeg kanskje blitt sprek nok til å ta ned sommerhjulene og legge opp vinterhjulene selv!

Omelett med kantarell og reker laget på min måte er Roedevennlig! Stekepannen er viktig.Jeg har spandert på meg en PERSONA-PRONTO (Teflon Platinum) 1 teskje rapsolje for steking (Odelia) holder til denne omeletten. Og så bruker jeg vann istedet for fløte/melk.

Et lett valg. Men er det et godt valg?

Les! Du må kanskje bruke lupe? Sorry:-))

Se nøye på hva som står her!

I min porsjon fant jeg 4 små fiskebiter og 2 stk.små scampi og noen få tynne flak med vannkastanjer,litt paprika og en del gulrotbiter.Purren fant jeg ikke.Resten var saus,forøvrig iblandet en del som jeg ikke vet hva er.Den var god på smak,men for salt synes jeg.Risen var god.

Denne porsjonen betalte jeg kr.59.90 for på Meny på Revetal. Vet ikke om det er den faste prisen,for det var demo av den igår.Jeg kommer ikke til å kjøpe den igjen,men heller lage min egen varient med nok fisk og scampi og uten alle disse tilsetningsstoffene.Retten er garantert lett å lage:-))

Her er jeg atten år og livvidden er 47 cm.Det er jeg sikker på for jeg fant "syboken" til min mor,hvor hun hadde alle målene mine.Kjolen var turkis med sorte prikker og underskjørtet var stort og stivet.Jeg har ingen ambisjoner om å bli sååå slank igjen selv om jeg har lagt om til Roede-metoden.....hehe

Lørdagslunsj for en! Istedet for smør bruker jeg Kavli's 7% smøreost naturell.Majones har jeg nesten aldri brukt tidligere heller,så den er ikke noe savn:-)

En søndagstur med Sandi gjør godt for kropp og sjel!

Søndagsmiddag foran TV'n i dag,spennende dag for Flyktninghjelpen og oss andre! Jeg har laget "småsuppe" til hovedrett og dessert av cottage cheese og yoghurt,med kanel og tørkede tranebær. Et glass hvitvin til maten.

I dag fikk jeg en ny inspirerende bok fra Roede.Kurs 2 er igang!

Startveiing på kurs nr.2 i dag 26.10.10. Vekten viste 64.7 kilo og det er 6.7 kilo mindre enn da jeg startet på kurs nr.1 den 31.august i år.Da viste vekten 71.4 kilo. Juhuuu!

Ingen kjenner dagen før solen står opp! Etter et stygt fall en morgen på mitt eget soverom,fikk jeg brudd i korsryggen og hadde behov for korsett eller ryggstøtte. På apoteket hadde de kun en størrelse i dag,S/M (75 - 90 omkrets korsryggen) Takket være Roedemetoden passet det eneste de hadde :-)))

Det ble ufrivillig et avbrekk i Roede-metoden denne uken på grunn av brudd i ryggen og sykehusopphold,men jeg har fulgt opp så noenlunde.Vann har jeg iallfall fått i meg!

Nå må jeg fighte for å bli fort frisk igjen.Har kvesset kniven og puttet en tiger på tanken,tar smertestillende x3 pr døgn og roer ned kroppen og hviler så mye jeg kan.

Det er veiing hos Karin i dag,men jeg har gitt beskjed om at jeg står over.Jeg har sovet mer i natt etter at jeg fikk smertestillende,men er uvandt med å ta sånt og går rundt i ørska.

Frokosten min i dag....fiber,jordbær og ekstra lettmelk,vann og tran.

Kombinasjonen av våt og grå senhøst ute og vedfyring inne er fantastisk!

Kokte poteter og gulrotskiver og stekte kyllingfiletstrimler ble middagen i dag.Lettvint,magert og godt!

Dette er en genial mal som står i Roedeboken.Når jeg har fyllt ut denne så vet jeg nøyaktig mitt personlige energibehov pr døgn. Da jeg begynte på Roede i høst,var mitt energibehov inkl.mitt valg av trim, 1682 kcal pr døgn.For å gå ned i vekt gikk jeg etter Meny 1 som er på 1300 kcal pr dag.Nå som jeg blir nødt til å være mye mer inaktiv i noen uker og dessuten har gått ned i vekt,har jeg regnet ut at jeg må senke kcal -inntaket til 1200,for ikke å gå opp fort igjen.Hvis jeg velger den samme maten,men bare litt mindre,så går det helt greit tror jeg.

Jeg lærte av en filosof jeg hadde på sykepleierskolen at smerte avtar hvis øyet hviler på noe vakkert:-)

Solskinn i skål! Cottage cheese og yoghurt,rosiner, appelsin og kanel.

Jeg fikk et nydelig supplement til min store kokeboksamling av datteren min her en dag.Det er utrolig mange Roedevennlige retter i denne lekre 'gourmetboken'. Og der hvor det er litt vel mye ost og smør og fløte,så er det bare å bruke hue og endre litt på oppskriften!Boken inspirerte meg veldig.Den er mer enn en kokebok...den er også en historiebok.

Hysj.....ikke si det til Karin! Vi på Roedekurs har nemlig fått 'streng' beskjed om ikke å veie oss på vår egen vekt hjemme:-)Men det gjorde jeg i dag...hehe.Naken og uten mat i magen og på min supersnille vekt (det at den er 'snill' har jeg likt kjempegodt helt til jeg skjønte at jeg bare lurte meg selv)veide jeg bare 62.8 kg hehehehe......men det er helt feil! Jeg har helt sikkert lagt på meg! Bare vent til i morgen kl.12 hos Karin,etter frokost og med klær og hennes korrekte vekt,da vil vekten vise noe helt annet.Men det gjør ikke noe.Jeg har prøvd å følge Roedemetoden så noenlunde disse to ukene jeg har vært rekonvalesent,men jeg har helt sikkert spist for lite etter oppsatt program og forbrenningen har gått ned.Dessuten har jeg hatt mange bivirkninger av diverse medikamenter og vært kvalm og 'oppblåst'.I morgen regner jeg med å kunne fortsette med 'friskt mot' :-))

Jeg er i gang igjen!Jeg ble kjempeglad for at jeg ikke hadde lagt på meg i løpet av disse 14 dagene jeg har vært så dårlig. Veide jo litt mer enn på vekten min da,men det var ventet......og så er det med klær på!

Det er blitt hvitt ute i løpet av natten.Jeg er ikke overbegeistret med tanke på kombinasjonen av glatt føre og brudd i ryggen.Hva annet kunne jeg starte med enn en stor kopp kaffe?

Jeg er livredd for å bli inaktiv,så selv om jeg ikke kan gå fort eller sprinte avsted akkurat nå,så tar jeg på meg korsettet og går en tur hver dag.Sammen med Sandi er det jo bare moro.

Det ble en tur i dag også. Føler formen stiger for hver dag!

Med Roede-metoden kan jeg spise tre frukter pr. dag!

For meg har fotografering og bilder alltid vært en stor og viktig del av mitt liv.Nå mens jeg har gått på Roede-kurs har min kjære hobby vært til stor hjelp.Istedet for å ta noe jeg kan putte i munnen,griper jeg min NIKON D-80 og går ut en tur.Da glemmer jeg at jeg er fysen på et eller annet:-))

Nå i kveld følte jeg tiden var inne til å ta meg en champagneskål! Jeg er helt alene,men føler likevel varmen og nærheten fra familie og venner .En skål og en takk til alle som på hver sin måte har kontaktet meg i denne tiden som jeg har følt meg helt elendig. Jeg er forskrekket over hvor fort ting kan skje......også hjemme på mitt eget soverom! Men jeg hadde flaks og det er svært sannsynlig at jeg ennå en gang reiser kjerringa:-)) Midt oppi det hele så var det superdeilig å ikke være så tung! Takket være Roede -metoden hadde jeg før dette fallet skjedde tatt av 7 kg!Og siden jeg også har syklet i 4 år var det ingen dvask bestemor som lå på båren...hehehehe! Juhuuuu....here i go again!

Roedevennlig fredags-snadder! Strimlet stekt kylling-brystfilet,stekte hele plommetomater,40g fetaost og litt sweet chili sauce.Og champagne! Kjempedeilig!

Det fine med Roede-metoden er at det er fullt lovlig å kose seg!

Det går fint an å "spise ute" en gang imellom,bare jeg har hodet med når jeg velger.I dag hadde jeg et par koselige timer på Esmeralda i Tønsberg sammen med ei kusine.Valget falt på en tallerken fiskesuppe under forretter.Da jeg kom hjem noterte jeg i boken min 2.5 dl suppe ca.500 kcal fordi jeg kjente på smaken at kokken hadde vært litt raus med fløten.Det var to hele kreps og mye fisk, både hvit og rød.Jeg spiste med god samvittighet en bit brød til også,og hoppet elegant over mellommåltidet og tok et knekkebrød til kvelds.

Det går litt sakte nå,men det går likevel rette veien,nemlig nedover:-)Etter at jeg skadet meg,har jeg kun gått små turer.Derfor forbruker jeg ikke på langt nær så mange kalorier som jeg normalt pleier å gjøre.Dette virker selvfølgelig inn på vekttapet disse tre ukene.I tillegg har jeg nå åpenbart nådd en "vektterskel",det vil si at vekten står stille en stund,selv om jeg følger programmet svært nøye.Jeg er halvveis i dette kurset nå og har som mål å ta av kun en kilo til i løpet av de siste fire ukene.Fra siste kursdag tirsdag den 14.desember og til mitt 3. kurs som begynner i januar,skal jeg da prøve å holde vekten min på 63 kilo.

Litt fett skal vi ha og innimellom unner jeg meg litt ost.Her er et fat med "Ostelunsj for to",kaloriinnholdet for hver porsjon er 208 kcal. Jeg har delt en liten kule Mozzarella i skiver og lagt tomatskiver innimellom.Noen terninger krydret fetaost ved siden av og noen drypp Basamico smaker kjempegodt.Frisk pottebasilikum er et 'must' til denne retten.Jeg lager den ikke hvis jeg ikke har basilikum :-))

Oooooooo.......nå begynner mangelen på trim å vise igjen på vekten! 400 gram opp denne uken. Hvordan i allverden skal jeg klare å bortforklare dette da tro? Jeg har ikke brukt frimerkene til champagne denne uken,det er sikkert noe av årsaken:-)) På grunn av dårlig form så har jeg heller ikke greid å få i meg 1300 kalorier hver dag og da har vel forbrenningen gått ned da? Men målet rundt livet har likevel minket...hurraa!Den ene knappen etter den andre lar seg kneppe hehe. Fint at det går sakte,men vekten skal ikke gå oppover da! Denne uka må jeg være superflink!

Rakfisk er egentlig Nei-mat,men hjertevennlig....230 kcal pr.100 gram fisk.Til jul er det lov med litt.Men med alt tilbehøret,flatbrød,smør,lettrømme,rødbeter,purreringer og poteter har det lett for å bli for mange kcal.Selv om pils og 'juledram' ved siden av snappet hele frimerkesamlingen,så valgte jeg å bli med på prøvesmakingen av årets rakfisk igår.En må bare bestemme seg liksom.Likevel merket jeg at den 'dårlige samvittigheten' kom snikende etter at jeg hadde lagt meg......ooooooo...det er jo den en skal trene seg til å ikke få,men det er lettere sagt enn gjort etter å ha vært 'flink' i maaaange uker.

Rakfisken smakte bra i år også,men jeg droppet å regne ut kaloriene etter at jeg kom hjem.Selv om jeg bare forsynte meg med en tredjedel av hva jeg vanligvis gjør,så følte jeg meg litt 'uskikkelig'.Julen blir helt sikkert en stor utfordring for meg,det merker jeg allerede nå.Men bevisste valg kommer jeg til å ta og det er nytt av året:-)))

I år innledet jeg adventstiden med en kopp gløgg og 2 pepperkaker.Normalt så har vi familietreff denne dagen og da baker jeg god gammeldags vørterkake også.Men i år er jeg her alene. En kopp gløgg med litt rødvin,mandler og rosiner og to små pepperkaker utgjør faktisk hele 300 kcal.Da må jeg velge magert resten av dagen med andre ord:-))

Tradisjonene må holdes i hevd på Bruket,selv om ryggen ikke er bra!

I dag kolliderte en helt nødvendig rtg.u.s. med Roedekurs og den ukentlige veiingen.Men neste tirsdag er jeg på plass igjen.

Deilig førjulsmiddag på Bruket! Lutefisk,mandelpotet,ertestuing,en ss baconterninger og sennep er fullt lovlig etter Roedemetoden.Det gikk helt greit for meg i dag å kutte ut ribbefettet :-)

Denne uken som nå er forbi har jeg fått vite at artrosen som jeg har i hofteleddene mine er blitt betydelig verre enn da jeg tok rtg sist.Det betyr at jeg må forberede meg på en operasjon i venstre hofte.Jeg trodde ikke mine egne ører og 'gikk litt i kjeller'n' med en gang.Men noe som er bra oppi dette,er at jeg allerede har tatt av flere kilo. Denne type operasjon er mye lettere hvis en ikke drar på for mange kilo og alle overvektige får beskjed om å ta av før en slik operasjon.Men med meg er den saken grei iallfall.

I kveld laget jeg en kjempegod gløgg av tranebærdrikk.Varmet en halv dl rødvin med litt malt kardemomme,hel kanel,hel ingefær og nellikspiker og lot det trekke litt.Fylte på 2 dl tranebærdrikk og varmet alt sammen. Gløggen ble veldig god og inneholder lite kalorier i forhold til den tradisjonelle.Verd å prøve!

WOW! Nå har jeg en uke igjen på kurs 2 og har gått ned 8.4 kilo til nå.Da er jeg i rute igjen etter en liten vipp oppover for 14 dager siden.Jeg har alt meldt meg på kurs 3 som begynner den 11.januar 2011.På de 8 ukene har jeg som mål å ta av 4 kilo til.Klarer jeg det,så har jeg nådd målet mitt som er en vekt på 59 kilo med klær på Roedevekten.Fra da av skal jeg fortsette på 'Hold-vekten-kurs' i ett år....kanskje lenger.Jeg har gitt meg selv et løfte om aldri mer å belaste kroppen min,og i særdeleshet ryggen min og hoftene mine,med for høy vekt. Hvis jeg i forholdsvis nær framtid blir nødt til å operere venstre hofte,så er jeg klar for det hva vekten angår.En annen ting er at jeg som sykepleier er livredd for operasjoner og 'sykehustabber'.

Hvert år når jeg har skrevet julekort har det vært en tradisjon å drikke sherry (Bristol Cream) og spise Serinakaker til! Siden den kombinasjonen fort kan utgjøre alt jeg trenger på en dag av kalorier,har jeg kun en kaffekopp på bordet i år.Litt stusslig er det jo,men det går greit :-))

Siste Roedetreff før jul.Karin serverte en nydelig alkoholfri gløgg laget av krydder og lett husholdningssaft og hadde julepyntet bordet.Koselig avslutning på kurset.

I dag viste vekten 100 gram mer enn forrige veiing.Men jeg har nådd målet mitt for det. Min plan var å redusere vekten min med 8 kilo over 2 kurs og det har jeg greid.Sluttresultatet ble minus 8.3 kilo.Det er jeg godt fornøyd med.Nå gjenstår det å se om jeg greier å holde vekten til det 3. kurset begynner 11.januar.Det er kanskje for mye å håpe på,men det er heller ikke helt umulig tror jeg.Ryggen er langtfra bra,men jeg begynner å trene i januar,kanskje før.Og da er det lettere å stabilisere vekten.

Hei igjen!
Roede-metoden viste seg å være midt i blinken for meg🙃
Tirsdag 26.oktober 2010 starter jeg på kurs nummer 2 denne høsten.Nå er jeg inne i en "hvileuke" og prøver å stabilisere den vekten jeg endte på etter første kurs.
Jeg er så absolutt på vei mot en bedre og sunnere livsstil.Det har bl.a. vært så deilig å bli kvitt søtsuget og Troikaen😀
Hør nå her🤩....jeg drikker mye mer vann,jeg har sluttet å småspise,jeg spiser mer variert,jeg bruker mye mindre sukker,jeg bruker mindre salt,jeg bruker magrere meieriprodukter og jeg greier nå å forsyne meg litt av noe jeg ikke skal ha mye av!

Nyeste kommentarer