Fotoalbum

Drakten er over 30 år.Dette bildet er tatt i sept. 2007

Slank og fornøyd etter et Grete Roede kurs i sept. 2007

Trikset er etter hvert blitt kamuflasjedrakt og god avtand til fotografen! Juli 2010

Juli 2010....jeg lever "det søte liv" og innbiller meg her at det ikke synes!

Her prøver jeg nok en gang å unngå sannheten og har skåret vekk alt jeg ikke vil se! Bildet er tatt i august 2010

Den fryktelige sannheten lyser her mot meg! Riktignok har jeg Olabukser og bluse på meg,men allikevel.....skrekk og gru! Og kurslederen understreket at Grete Roede-vektene viser riktig antall kg!

Værsågod...her er bøkene.Gå hjem og les!

Ok,da er jeg igang.En litt improvisert salat av tunfisk i vann,ruccola,Vestfoldsalat,slangeagurk og litt naturell yoghurt.Nam-nam!

Sofie på 7 (og et halvt!) er en av mine støttespillere.Hun tok bilde av meg med sin nydelige nye pute i hvitt og sølv foran den magen som nå skal bort.Smart påfunn:-)Kanskje kan hun ta bilde av meg uten pute ved juletider?

En ting har jeg iallfall lært! Skal jeg gå ned i vekt må jeg drikke nok vann! Minst 2 liter rent vant i døgnet :-))

Ved å jevnlig gå rundt i hagen min,får jeg mange positive tanker i hodet.

50 minutter "rask gange" på skogsstier gir 1 trimpoeng!

Jeg har mange fine stier å gå og løpe på her hos meg!

Ooooo....gjester og champagne! Nå brukte jeg opp alle frimerkene for denne uken allerede i dag...hehe

Veronica tar seg av mine føtter.Mye trening krever godt stell!

Jeg valgte en "brødblings" med kyllingstrimler og salat, og en kaffelatte uten sukker.Det var min lunsj i dag og innenfor det lovlige:-) Nam-nam

Hvis jeg skal leve etter Roedemetoden fra nå av,må jeg teste ut om den fungerer for meg i praksis. I dag møtte jeg en kusine på Lille Holmestrand,byens nye kaffebar.

"Kjærlighetssuppe" er Roedevennlig!

Søvn er viktig for å gå ned i vekt!

Denne skal jeg klare å stå imot på Sensommerfestivalen i år!

Jeg overså rømmegrøten og valgte småsuppe i dag!

Bare se,er jeg ikke flink?

Etter å ha spist suppe hvilte jeg meg litt i en badestamp som jeg "fant" utenfor "møkkakjeller'n på Våle Prestegård.

I siste liten syndet jeg litt...hehe.20 gram bakerovnsbrød og 30 gram tømmerhoggerflesk ble for fristende da en rallar stakk brødblingsen helt oppi fjeset mitt.Mmmmmm...nam-nam

Å klippe plenen er også trim!

Mmmm...deilig mager middag! Stekte kyllingfiletstrimler på en seng av grønn salat og rotmos av potet,gulrot og selleri.

7-tallet er borte!

Fikk deilige epler av nabo'n! Det er mye sunt som er godt!

Dagens frokost....2 stk Weetabix med hjemmelaget jordbærsyltetøy (Lite sukker pga det nye Certopulveret) og ekstra lettmelk.

Denne posen åpnet for en helt ny syltetøyverden! Jeg kan bruke så lite sukker jeg ønsker med dette pulveret.Bærsmaken er i behold,syltetøyet blir ikke "grøtete" men stivt og fint!

Deilige Coronabær fra Kjølsrød Gård!

Mmmmm....deilig jordbærsyltetøy med lite sukker og mye bærsmak!

Jeg vet godt at hyllene i matbutikkene er fulle av lettsyltetøy,men jeg liker å holde gamle tradisjoner i hevd.Dessuten blir mitt syltetøy myyye bedre!

Sofie poserer for farmor i ny moderne bukse som hun fikk av meg nå en dag.Det er viktig å gjøre andre glade,for da blir jeg glad selv også.Det er ikke bra å tenke på mat hele tiden!

Her er det Agnes som poserer for mormor i lik kul bukse som kusine Sofie har fått. Agnes er en livlig liten skøyerjente som det er moro å være sammen med!

At jeg har mye å gjøre ute er bra,for da tenker jeg ikke på mat hele tiden!

Det er morsomt når fettet renner av,men dårlig ånde er ofte en lite kul bivirkning før kroppen får vendt seg til en lavere kaloriinntak.Var innom apoteket i dag og fornyet beholdningen,selv om jeg har hatt tannbørste,tannkrem etc. før også da...hehe

Styrketrening er viktig for oss modne damer!

Spinning er kjempefin trening!

Det er trivelig med en liten hund på besøk.Hun kan ikke gå så lange turer ennå,men vi kan leke og ha det moro!

Neida,jeg har ikke hatt en sprekk.Jeg bare drømmer om hva jeg skal bruke frimerkene til neste sommer...Jorbær med Brimikrem....kremen er laget av melkesjokolade og rømme....ooooooo..nam-nam..hehe

En helt vanlig Roedeporsjon med kokt torsk,kokt potet,gulrøtter,slangeagurk og kruspersille.Kjempedeilig lørdagsmiddag!

Tre frukter pr.dag.Den ene bruker jeg som dessert.Fordi jeg ikke vil gi avkall på en av mine sterkeste tradisjoner,nemlig dessert etter hovedretten!

Å gå tur med en hund er å trimme og ha det moro samtidig!

I kveld bladde jeg opp 6 frimerker og koste meg med to små glass sherry mens jeg så på "Skal vi danse" sammen med Sandi. Mmmmm

Det som er det beste med Roedemetoden,er at det er lov "å bruke hue" og i tillegg min egen fantasi og kunnskap om mat generelt. Her har jeg laget min egen snadderskål som jeg kaller "Solskål". Det er 100 g cottage cheese blandet med et beger jorbæryoughurt,et "frimerke" rosiner (10g),kaneldryss og en liten appelsin! Mmmmmm...knallgodt! Denne skåla inneholder bare 214 kcal.Hvis jeg hadde droppet rosinene,så ville det vært 188 kcal.Men vitsen er å ikke utelukke alt mulig,det er derfor vi har disse frimerkene...hehehehe

Jeg fikk en gjest til middag i dag og han fikk servert en typisk Roedemiddag uten å ane det...hehe.Det var stekt laksefilet,kokt potet,raust med spisskål og en ss lettrømme med gressløk.Jeg satte frem smør til kålen,noe han tok ,men ikke jeg:-)Det smakte himmelsk godt..og gjesten min skrytte no' veldig :-)

Her har Kellogg's skutt blink! Dette er knasende godt og i tillegg kjempesunt! Kjøp den og prøv den,men ikke bli forundret om den er utsolgt i flere butikker.All-Bran har tatt helt av nå i høst,sikkert fordi den er Roedevennlig i tillegg til mye fiber i en jafs? Siden den er tilsatt litt sukker,bruker jeg bare 30-40 g til en porsjon.Det er mer enn nok det.Med ekstra lettmelk og litt rårørt jordbærsyltetøy blir det en pangstart på dagen. PS. Jeg får ingen prosenter av verken Roede eller Kellogg's :-)))

Å løpe rundt på plenen og leke med Sandi og Storm's gamle blå ball "i evigheter" er faktisk mosjon...puh!

På enkelte dager,når jeg merker at selvdisiplinen er vaklevoren,må jeg ta ut kjolen ( målet mitt) og henge den på garderobedøra,slik at jeg ser den med det samme jeg våkner neste morgen.

Pepper Sport på Revetal er blitt et populært og trivelig treningssenter!

Et eple representerer her Roedemetoden!

Ifølge Roedemetoden er det smartest og best å spise ofte,for å holde blodsukkeret stabilt og vedlikeholde forbrenningen.

Juhuuu...dette ser ut til å gå den rette veien :-))

Jeg har kost meg med en treretters Roedemiddag i dag! Men jeg ofret ikke et eneste frimerke på vin..hehe

Fin middag krever en forrett:-) Jeg laget min av 10 g grovbrød,1 ss lettrømme med gressløk og 18 g reker,tilsammen 84 kcal !

Hovedretten er kyllingfilet med ost og franske poteter,lettkokte sukkererter og små klasetomater.Til steking av potetene ha jeg penslet formen med litt rapseolje. Lot potetene steke sammen med friske urter fra hagen (estragon og timian).Jeg laget to lommer på kyllingfileten og fylte med mager smøreost og mager gouda.Noe av osten rant ut i panna og laget flott stekeskorpe på kjøttet.Tilsammen ble det 331 kcal

Uansett hvor mett jeg er så vil jeg ha dessert...Dette er en miniporsjon yoghurtfromage pyntet med blåbær og mynteblad 40 kcal

Victoriaplommene mine er deilige.4 stk var modne i dag....akkurat min porsjon hehe.Før kunne jeg lange innpå "ei hel bøtte" :-))))

Min "Solskål" tåler en reprise. Bare måtte lage den i dag også...mmmmm

Laget denne omeletten av to egg og to ss vann,litt salt og litt pepper.Da den var nesten ferdigstekt smurte jeg 40g Kavli mager ost,naturell på den ene halvdelen og drysset over 30g rensede reker.Små smakfulle klasetomater og noen slangeagurkskiver som tilbehør. Omeletten må serveres nylaget....det mener jeg ialfall :-))

Kondisjonen er ikke helt på topp,men den skal bli det!

Siden Sukrin inneholder 0 kcal og sukker 400 pr.100 gram,fant jeg ut at jeg ville teste dette stoffet i litt forskjellig.Denne kaken heter Appelsinkake og er en oppskrift fra www.funksjonellmat.no 3 egg, 1 1/2 dl Sukrin, Saft av en appelsin, 2 dl Mager Kesam, 2 dl siktet speltmel, 1 ts bakepulver. Det ble helt fin eggedosis av egg og Sukrin.Jeg vendte alt det andre inn i eggedosisen og stekte den i rund form i 30 min på 200 grader. Av en eller annen grunn ble kaken mye fortere brun oppå enn hva som er vanlig med f.eks. sukkerbrød i min ovn,men den hevet seg fint. Etter 30 min virket den stekt og jeg tok den ut av ovnen.Den sank sammen med en gang.Konsistensen ble litt kompakt og "merkelig", noe jeg tror kan komme av det "tunge" speltmelet.Skal prøve oppskriften på nytt en dag med vanlig mel og mindre mel.Jeg liker lette fine kaker.Smaken? Tja.. hva skal jeg si til det da tro? Sandi syntes den var kjempedeilig og jeg sånn passe :-))) Greit nok det egentlig,i disse dager er det jo ikke så bra å spise 16 biter alene selv om hver bit er på "bare" 53 kcal :-D Det blir tross alt 848 kcal tilsammen...oooooo

Fint å ha turløyper rett utenfor huset!

Jeg er ingen pølsefan,men en gang imellom tar jeg Priors grillpølse av kylling og kalkun til middag,sammen med "lovlig" porsjon med potetstappe laget av ekstra lettmelk.

Jeg har laget en minispisekrok på trappa for å kunne benytte hver solstråle og spise ute så lenge som mulig i høst.

Det er viktig at jeg trives i de omgivelsene jeg er i til daglig.Å ha en hage er spennende,ikke to dager er like.Så blomstrer det ene og så det andre.Syrinhortensiaen er flott nå i september.

Min nye kosemat...appelsin med kanel! Deilig!

Hele frimerkesamlingen gikk med her,men jeg drakk ikke hele flaska alene :-)

Scampi og hvitvin er fortsatt lov selv om jeg har konvertert til Den sunne livsstil :-))

Har kommet godt igang igjen med treningen.Jeg kjenner på kroppen at formen er oppadgående:-))

Frukt og bær er noe av det sunneste og deiligste vi har her i landet.

Her skreller jeg epler til eplemos med Sukrin.Den kjekke epleskrelleren kjøpte jeg på Dyrskun i Telemark et år.

Jeg kokte eplene i en skvett vann,ikke mer enn at de ikke henger fast i kjelen.

Eplemosen er ferdig.Jeg hadde oppi litt stronsaft,slik at den ikke skal bli så mørk og Sukrin etter min smak,det vil si bare litt.

Jeg kom på at jeg skulle lage en skål med "Tilslørede bondepiker" til et lite mellommåltid i dag....slanke piker da selvsagt. Ingrediensene her er,foruten min nylagede friske og deilige eplemos,havreknekkebrød og Mager Kesam med vanilje.

Her har jeg bært den slanke piken ut i høsthagen min.Hun ble riktig så lekker synes jeg.... til mager å være :-)

Jeg knuste knekkebrødet i en plastpose først.Så la jeg alle ingrediensene lagvis,først knust knekkebrød,så eplemos med et kaneldryss over og deretter kesam.Og så en runde til.På toppen lot jeg litt av eplemosen komme tilsyne....estetikken må ivaretas mer enn noen gang...ikke sant? Litt kanel og litt Sukrin på toppen,og tilslutt deiligduftende mynteblad. Denne magre bondepiken falt absolutt i smak hos meg...mmmm Kanskje hun blir 'i vinden' denne høsten? Vi er jo faktisk ganske mange som vil lykkes med Roedemetoden!

Hva er det i matkurven i dag da tro? Hm. Ikke mye å bli feit av her,nei! Vann,epler og en plastboks med noen flate kakestykker.....

Den "rare" magre kaken med Sukrin som jeg bakte her en dag egnet seg helt ypperlig til turkaffen! Den blir faktisk bare bedre og bedre...hehe

Å gå på sopptur i skogen med en vilter valp er bra for kropp og sjel:-))

Se...jeg fant en kantarell!

I dag fant jeg på noe smart. Jeg surret sopp og krydrede kyllingstrimler i panna samtidig og uten smør!Kyllingen ble på den måten "kokt" i soppkraften.Tilsatte soppen 1 ss lettrømme iblandet gressløk.Litt fett vil jeg nemlig ha!

Dette her ble kjempedeilig! Retten består av krydret kyllingfilet i strimler som ble "kokt" i soppkraft,nyplukkede kantareller og litt piggsopp med 1ss lettrømme iblandet gressløk(viktig ingrediens for smaksheving),kokte poteter med 1 strøken ss lettrømme,lettkokte sukkererter og små klasetomater. Åh...det ble så bra! Jeg spanderte 5 frimerker a 25 kcal til denne ellers så magre middagen ( 270 kcal) og det var den verd! Jeg har fortsatt 9 frimerker igjen så!

Fyttikatta så kaldt det er ute i kveld! Men det ordnes slik: Jeg holder meg inne og fyrer i ovnen. Og drikker et glass Bristol Cream :-) Det ble nye 2 frimerker,og nå har jeg bare 7 igjen.Da blir champagnebadet utsatt til neste uke med andre ord:-))))))

Dette er en rosebukett fra hagen til alle dere som følger meg på den magre sti på vei til et lettere liv! Takket være dere så har jeg ikke hatt en eneste sprekk til nå!

Roedes pletter er kjempegod kaffemat eller lunsj.Jeg kaller de cottage cheese-lapper og jeg lager de slik : 100g cottage cheese, 1 1/2 ss hvetemel, 1 egg, Sukrin etter smak, 1 klype salt. Alle ingrediensene røres sammen. Du velger selv om du vil ha 4 store lapper eller 8 små.En stor lapp (eller 2 små) blir 70 kcal (Utregnet av Roede) Jeg har en ts lett syltetøy på hver lapp.Det hvite på lappene er Sukrinmelis! Morsomt å være raus med den når jeg vet at den inneholder 0 kcal :-)))) Nam-nam! Alle i familien min elsker disse lappene. Har hatt denne oppskriften fra jeg gikk på Roedekurs i Tønsberg for mange år siden. I koppen har jeg 1 pose Confecta choco-orange blandet med kokende vann.

Slik føler jeg meg nå.....eser ut over bukselinningen liksom.Roedemetoden er ikke en slankekur,den er ment å være en varig livsstilsendring,som gjør at jeg aldri mer behøver å slite med altfor mange kilo rundt det farlige punktet...magen.Roedemetoden er ikke noe hokus pokus,det er en ny måte å tenke mat på....kun det....hehe.Det er ingen sultekur akkurat,har vel egentlig aldri spist så mye.Hvordan går det an liksom? Jo,det går an,men jeg måtte bestemme meg for at enkelte ting ikke lenger skal være en del av mitt daglige liv.Men egentlig er ALT lov,hvis jeg innimellom vil prioritere frimerkene på Troika f.eks. så er det greit.Men det rare er at søthungeren avtar med hyppige små måltider og stabilt blodsukker:-))))) Og hvis jeg nå tar fram min berømte tålmodighet,så lar jeg fettet renne av sakte,men sikkert denne gangen....over tre kurs.Det er min mening at det aldri skal på igjen!

Jeg falt ikke for fristelsen i dag heller :-) Jeg har for lengst regnet ut hva slags ugagn denne lille lekre knallgode søtsaken står for.Ifølge Roede 445 kcal pr 100 gram.La oss si at jeg spiser 60 gram av slik sjokolade hver dag et helt år....oooooo....ikke så himla vanskelig å tenke seg.Det blir 97188 kcal pr år. Men hvis jeg "bare" spiser en i uka så blir det "bare" 13915 kcal.Hvis jeg går forbi den så blir det 0 kcal:-)))) Litt å tenke på? Jeg tror den koster ca 14 kroner.Det blir 5096 kroner i året hvis jeg spiser en hver dag og hvis jeg "bare" har den som lørdagsgodt,så blir det "bare" 728 kroner i året.Da er det bedre jeg dukker ned i badeskummet innimellom,selv om jeg da har champis på kanten av badekaret!

Mmmmm...herlig! Det er kjempeviktig å kose seg....ikke sant?

Her drømmer jeg at jeg blir slank igjen.Og det blir jeg....med Roedemetoden.Ikke bare slank,men frisk og sprek.Ja, jeg vil lykkes!Denne gangen må jeg jo det...det blir kjempeflaut hvis jeg ikke klarer det,framfor alle dere!

Det hender jeg er i Drammen og trimmer sammen med en gammel venninde.Fint å variere litt.

Ingen høst uten fårikål.Jeg har i mange år kjøpt lammekjøtt av bogen og laget fårikålen dagen før den skal spises.Da tar jeg av stivnet fett,før jeg varmer den opp igjen.Vips,så er den Roedevennlig:-)

Hagejobbing er en vesentlig del av mitt liv.Det er naturlig trim og bra for kropp og sjel!

Jeg ba nobo'n på selvkomponert Roedesalat til middag i dag.Oppi salat bollen er det : Stekte strimler av indrefilet av svin,rucola og rød lollo,noen avocadoskiver,noen marinerte reker,ferskenbiter,fem små terninger med fetaost og 1ts pinjekjerner.På bildet her synes ikke alle ingrediensene fordi jeg rotet litt for mye i salaten til slutt.Men den smakte fortreffelig! Pr. porsjon 295 kcal.

Tyrkisk yoghurt er et bra alternativ til creme fraiche,krem og rømme. 129 kcal pr 100 gram og 10% fett.

Dette ble godt! 100 gram marinerte reker,kokt blomkål,60 gram avocado,salat,små klasetomater og 1 ss tyrkisk yohurt med sitronsaft og gressløk. Rekene har jeg marinsert selv:rapseolje,balsamicoeddik,rød chili,hvitløk og kvernet pepper.Jeg ble stappmett.Godt at det var tre timer til jeg skulle på spinning!

Målene føler jeg er viktigere enn hva jeg veier.Det var når midjemålet "plutselig" var større enn hoftemålet at jeg kom til fornuft!Som sykepleier har jeg vært med på operasjoner og sett hvordan kirurgene må gjennom tykke lag med fettperler for å komme inn til muskelvev og indre organer.Fett rundt magen er ikke pent,men det er først og fremst helseskadelig.

Roedemetoden ivaretar alt og har fine kursbøker med mye nyttig lesestoff mellom permene.Jeg har fått,utenom grunnboka,en arbeidsbok for denne høsten.På en av sidene i arbeidsboka skriver jeg inn målene mine hver tirsdag for da skal jeg på vekta til Karin kl.12.Det er lett å bli motløs hvis vekta "står stille" innimellom,uansett hvor "flink" jeg er.Men målbåndet viser at det går rette veien likevel! Resultatet til nå er for meg minus 35cm.

Roedemetoden anbefaler å spise lett og ofte.Hvis jeg skal ut på et eller annet på dagtid,veier jeg opp et lite måltid før jeg går og tar med meg. Som oftest bruker jeg av dagens melkerasjon og fruktrasjon. Her blander jeg 100 g cottage cheese med ett beger lettyoghurt,drysser på en ss havregryn og litt kanel. I tillegg tar jeg med to små kiwi.

En liten lunsj eller turmat,eller kvelds i tette fine bokser. Små nok til å "trøkke" ned i fotobagen eller vesken min hver gang jeg skal ut en tur.Dette er helt nødvendig for meg å gjøre for å hindre impulskjp hvis jeg blir sulten!

Åååå....herlig...minus en kilo denne uken også.Men jeg bestemte meg før kurset startet at jeg ikke ønsker å ta av så fort.Derfor er jeg nå blitt enig med kurslederen om at jeg skal spise litt mer hver dag.Det beste er å ta av 500 g pr. uke.

Jeg synes selv at jeg er en blanding av dum og dristig som fant på dette her.Det kan jo bli et press etter en stund. Men det har vært utrolig effektivt til nå.

Fordi 3,9 kg har forsvunnet fra min kropp i løpet av 3 uker belønnet jeg meg selv med breiflabb i dag.Det er min favorittfisk! På min tallerken er det stekt breiflabb,små ovale poteter,gulrot,rucola,kapers og ei strøken ss tyrkisk yoghurt.Det smakte himmelsk!

Det er koselig å spise middag i det gamle gule huset.Min kjære tante Thordis lærte meg da jeg var ung jente at jeg alltid måtte huske på å dekke på fint,selv om jeg skulle spise helt alene.Og det gjør jeg for det meste også.Det er kjempeviktig å ha det trivelig rundt seg uansett om en er en eller flere til bords:-))

Jeg bruker det koselige badet mitt i det gule huset til å slappe av og kose meg ,spesielt hvis jeg har jobbet i hagen hele dagen.Jeg får fred i sjela der inne:-)

Hysj...dette er lov! Jeg bare bruker frimerker....hehe.Roede-metoden er genial!

Kruspersille er ikke bare pynt! Den setter spiss på både det ene og det andre!

Norsk kaldpresset rapsolje er ideell til matlaging.Her er det en til kald mat og en som tåler oppvarming til 180 grader.

Her forbrenner jeg noen ekstra kalorier mens jeg raker grus i garasjen!

September er Victoriaplomme-tid!

Dette er to grove brødskiver med ost og frukt.7% smøreosten til Kavli bruker jeg istedet for smør.På den ene skiva er det Skivet Lett Mager gulost fra Synnøve (hver skive 18 gram) og på den andre to tynne skiver Mager mysost.Sammen med te sukret med Sukrin,kan dette være en frokost eller lunsj eller kvelds.Kaloriinnhold for denne porsjonen blir ca 220.Frukten går av dagens fruktrasjon.Dette er mer mat enn hva jeg spiste til frokost før jeg begynte på Roedekurs.En til to skiver brød med smør og appelsinmarmelade og kaffe med fløte ble ,uten at jeg tenkte så mye på det ,en fetende frokostrutine.Ikke bare Troika'n og softisen i sommer som skal ha skylda...hehe

Møller's Tran har jeg tatt daglig fra jeg var et lite barn.Tran er vel stort sett det eneste produkt som "alle" mener er bra for helsen.Selvfølgelig anbefaler Roede også tran hver dag!

Det er en tradisjon at barnebarna mine får en marsipankake av meg når de fyller år.Den bakes ikke etter Roedemetoden og den er ikke Roedevennlig i det hele tatt :-))

Ingen festkake fra meg uten marsipanlokk.Bløtkake med krem,syltetøy og marsipanlokk : 368 kcal pr 100 gram ! MEN ...det er lov å bruke hele frimerkesamlingen på et stykke kake i Jesper's 9 års-selskap,og det skal jeg selvfølgelig gjøre.Men jeg trenger ikke å ta ett til.....slik jeg ofte har gjort før:-))))

Hele familien skal feire Jesper som fyller 9 år den 25.september! Her er farmors bidrag til festen,en riktig kaloribombe av en kake! Det er tradisjon at jeg baker marspankake til bursdagsbarna i familien.Og min overgang til Roedemetoden endrer ikke på den:-)Men jeg greide faktisk å dyppe visper etc. ned i vann fort-fort slik at jeg snøt meg selv for den "trdisjonelle" slikkingen :-) Spent på om jeg greier å være like standhaftig i morgen.Alle frimerkene for hele uken er et kakestykke på 100 gram.Hm.Jeg kan ikke godt stille med vekt der oppe.Vi er bedt på "Villmarksbursdag" :-) Ønsk meg lykke til!

Et lite mellommåltid eller dessert basert på melkerasjonen : 100 gram cottage cheese og 80 gram mager kesam med vanilje blandes.På toppen er det 10 gram valnøtter ( 700 kcal pr 100 gram....ooooooo...men likevel anbefalt litt innimellom fordi det er hjertevennlig!),12 gram tørkede tranebær og et dryss av kanel. Kjempedeilig og mettende.

Her er 9 små cherrytomater klar for 10 minutter i ovn på 220 grader.De er dryppet med rapsolje og krydret med litt salt og pepper.I tillegg har jeg friske urter,her timian og estragon. I dag skal jeg ha de som tilbehør til stekt "landkylling" og en naturris som jeg aldri har prøvd før fra "Gourmet Valley".Mmmmmm...

På posen står det ALL NATURAL og risen er en blanding av flere sorter villris.45 gram ukokt ris ga 100 gram kokt. Den luktet pyton mens den kokte,så da den var ferdig slo jeg ut kokevannet og ga den et hurtig oppkok i nytt vann.Da ble den ekle lukten borte og risen smakte bra :-))

PRIOR helstekt fersk kylling! Dette er 4-5 måltider for en person.I dag har jeg tenkt å spise et lårstykke til middag. I morgen skal jeg lage en purreløksuppe med kylling fra Roedeboken (lekse til tirsdag :-) Onsdag tar jeg en kyllingsalat til lunsj. Resten av kjøttet fordeles jeg i små plastbokser og lager ulike retter etter hva som faller meg inn.

Nam-nam....dette ble en knallgod søndagsmiddag etter en mini-foto-safari!Roedevennlig på ALLE måter:-))

Vestfoldsalat og rucola med smårettskinke og kylling,plommetomater,hermetiske mandariner,halve grønne druer,litt fetaost og litt olje fra fetaostglasset.

Superkjekk lunsjbox...flittig brukt i disse dager! Jeg skal kaste meg over denne i dag med en gang veiingen er overstått :-))

Denne uken har jeg vært "kjempeflink".Likevel var det bare 200 gram minus.Men det er normalt at det "stopper opp" litt innimellom.Jeg er fornøyd jeg,bare vekten ikke går opp.

Belønnet meg selv som har greid å gå ned 4 kilo på 4 uker,med en helt rå stavmixer....bamix,anbefalt av den ikke ukjente kokk Gordon Ramsay.Nå skal det bli grønnsaksupper og andre kalorifattige smaksbomber!

I dag blir det grønnsaksuppe.Må prøve min nye Bamix :-))

Rotgrønnsaker og kyllingkraft ble en deilig suppe.Men jeg kastet oppi hvitløk og det var ikke så bra akkurat i dag.Kan ikke lukte hvitløk i kveld :-))

Her åpnet det seg en ny verden for meg:-)))Jeg trodde ikke mine egne øyne da 2,5 dl ekstra lettmelk,100 g jordbær og litt All Brand Plus (ørsmå fiberstenger) ble til den nydeligste smoothie på max 20 sekunder.Konsistensen,fargen og ikke minst smaken overrasket meg stort.Også er den jo nesten helt uten fett og sukker.Rart at jeg ikke har skaffet meg et slikt vidunderredskap før. Men nå har jeg kjøpt The bamix Titan Plus og elsker den allerede :-))

En måned med Roedemetoden er over.Jeg er blitt 4 kilo lettere,kommet igang igjen med treningen,funnet den røde tråd i min nye livsstil,bobler over av glede over min nye bamix,livsgnisten er tilbake!

Laks er deilig!Selvsagt kan jeg ha laks med det tilbehøret jeg vanligvis har hatt,nemlig agurksalat med mye sukker i eddik og vann,smeltet smør til potetene og rømme på fisken.Men hvis jeg innstiller hodet mitt på en ny vri,så går det veldig greit.Gevinsten er formidabel i antall sparte kalorier.Her har jeg stekt laksen i rapsolje (trenger ekstremt lite faktisk).Tilbehør er kokt potet og gulrot,slangeagurkskiver og Vestfoldsalat,fem biter fetaost og en strøken ss med tyrkisk yoghurt,sitron og litt vann fra potetene.Dette smakte utmerket og jeg savnet verken smøret eller rømmen.

Disse to tingene,en liten mobil radio og en vannkaraffel skal jeg få til å henge i hop! Skal jeg gå ned i vekt og føle meg frisk,må jeg drikke vann,mye mer enn hva jeg har hatt for vane.Jeg vanner blomstene mine både ute og inne,for ellers visner de.Men jeg har ikke tenkt så mye på at jeg også trenger vann.For å huske å drikke ofte,setter jeg nå vannkaraffelen ved siden av radioen.Da SER jeg den fordi det er et helt unaturlig sted å ha den:-)) Det funker!

Et pyntet bord med koselig servise og fint bestikk,vakre glass,lys og blomster har alltid for meg vært en viktig trivselsfaktor og nå mer enn noen gang.

Fredagsgourmet for en med Roede's velsignelse:-)

Stekt breiflabb,råstekte potetbåter med urter fra hagen,mangoterninger og avocadokrem (hakket og most med min bamix og består av avocado,limesaft,skrellet tomat og en hvitløksbåt)

Selv om jeg brukte alle frimerkene på 1/3 av denne,så overskred jeg igår kvoten for søtsaker! Min første sprekk,men det var kanskje på tide? Kan ikke være like flink i ukesvis,kan jeg vel? Jeg MÅTTE bare kose meg litt sammen med Jesper på 9....vi var på bytur sammen igår:-)))

Pannen med det gode i!

Denne panneretten lager jeg slik: Jeg smuldrer og bruner 150 gram kvernet rått kyllingkjøtt,tilsetter hakket grønn paprika og løk (som har surret sammen i bittelitt rapsolje) og til slutt 100 gram kokte grønne linser blandet med mye hakket kruspersille.Denne maten er fin mat "på skauen" også,siden den godt kan spises halvlunken.Mettende smakfull middagsmat.

Dagen før veiing må det bli en enkel middag! Tomatsuppe med makaroni og gressløk er godt!

Minus 5.1 kilo siden kursstart! Juhuuu!

Dette ser ut til å gå den rette veien:-))))

Å gå i skogen er fint for både kropp og sjel!

Det gikk noen frimerker til rødvin i kveld.Kanskje på tide:-))

"Småsuppe" er mager og kjempedeilig!

Å gå tur i skogen i høstvær gjør noe med meg!

Det går stadig nedover:-) Nå greier jeg å bøye meg å ta på meg skoene alene snart...hehehehe

Skyr fra Island er blitt min nyeste dessertfavoritt.Den er fettfattig og kjempegod.101 kcal pr beger.

Å jobbe med ved er i aller høyeste grad trim!

Dagens rett er stekte svinemedaljonger,rotmos av poteter,persillerot og sellerirot,rucola,paprika og rørte tyttebær (rørt med Sukrin istedet for sukker) Nam-nam!

Jeg har en jobb å gjøre hver eneste dag:-))

Jeg har nok forbrukt en del kcal i dag ja!

Humor i hverdagen er viktig for helsen.Jeg hadde besøk av kjendisgartner Dag Arneson igår.Han beskjærte to gamle frukttrær,delte villig ut profftips for hagen,leste dikt og fortalte meg gode historier:-)En morsom formiddag:-))

Mitt eldste barnebarn og jeg laget taco nå denne helgen. Det er egentlig Nei-mat for meg det nå,men jeg fant ut hvordan jeg skulle få den ganske så Roedevennlig.Ved å kutte ut rømmen og bruke bare litt ost,lesse på med alt det "grønne" og bare spise en,da gikk det helt greit:-))

Det er lettere å bevege seg nå....minus 6 kilo er faktisk merkbart...herlig!

Dette må da være en tankevekker for andre enn meg?

Lise er en supersprek dame som har gått på kurs samtidig med meg.Hun og jeg trener sammen også.Vi har begge bestemt oss for å ta et kurs til. Jeg har fått lov av Lise å sette inn dette bildet av henne og skrive at vi begge er storfornøyde med resultatene våre så langt:-))

Vekta til Karin....som veier 1.5 kg mer enn min.....viste i dag 6.4 kilo mindre enn for 7 uker siden da jeg begynte å leve etter Roedemetoden.Det er i snitt et vekttap på litt over 900 gram pr.uke. Målet mitt var å ta av 5 kilo! Så jeg er selvfølgelig lykkelig over tallenes tale i dag:-)))

Takk til alle dere som har fulgt meg i disse 7 ukene.Dette påfunnet mitt førte til at jeg måtte ta dette superseriøst og skjerpe meg hver dag.Det har bare vært moro alt sammen.Søtsuget forsvant med en gang blodsukkeret ble stabilt og det er så mye deilig mat som er lov at jeg bare har kost meg. Champagne har det også blitt!

ADJØ FETT!
Det søte liv er over.Nå er det trening og det sunne liv som gjelder🙃
Jeg har lært hva de tre S'er er : Sofa
                                                 Seigmenn
                                                 Sjokolade

Startskuddet går i dag den 31.august 2010 kl.12!

Dette blir en knallhard fight mellom meg og min viljestyrke!
Jeg har tatt fram et bilde av meg selv i en rosa drakt.Bildet er tatt i september 2007 og drakten er over 30 år gammel. Mitt mål er å komme inn i den drakten igjen og føle meg i storform!

Nyeste kommentarer