Smått og stort i 2009

Juni

Juni er starten på sommeren

Denne koppen har jeg arvet etter min far Per Tajet. Motivet på den er en av Aukrust's tegninger,her meieribestyrer ved Slidre Dampysteri Ollvar Kleppvold.Ifølge Aukrust ble han tatt med nebbtang i 1892,hvoretter finkjemmet og konfirmert to ganger.Tok sommeren 1917 korrespondansekurs i svømming,men gikk under etter tredje brev.Ble så brakt på land og rustbehandlet.Sprengte deretter trommehinnene under et kraftig nyseanfall m/sidesleng og gikk deretter rett til sengs.Meieribestyrer Kleppvold er fargeblind og oppfarende.

Hver sommer har jeg ofte gjester i hagen min

Mine første junigjester fikk servert to ulike retter av blåskjell.Med musserende hvitvin og sprø baguetter ble det snaddermat.😀

Velkommen alle sammen!

Nå må dere spise og kose dere masse masse! Skål for den norske sommeren og for oss!

En tur på det lokale ridesenteret

Exen stilte i svensk cowboyutstyr

Til ungenes store fryd kom farfar i nyinnkjøpt cowboyutstyr.seksløperen hadde han lagt igjen hjemme...heldigvis.

Kanskje jeg gjør om garasjen til staller?

Løvtrær kan bli et problem hvis de ikke temmes og tynnes

Da jeg ikke lenger fikk inn TvN,og bonden lot vente på seg,måtte Bjørn til værs med motorsaga🤩

Sånn ja....det hjalp...litt

Et nydelig syn

Jeg er så glad for at litt av min flotte Rhododendron overlevde vinteren.🙂 Humlene elsker den.På soldager surrer de rundt i blomstene hele tiden.Jesper prøvde å fange en ,men det gikk ikke så bra

Små sommergjester på overnattingsbesøk

Jesper og Sofie kom til meg en fredag og var her til søndag.Å vandre litt i farmors hage i pysjen før frokost er noe de er blitt vandt til fra de var små.Her tar de seg en hvil på trappa til "gamlehuset".

Ungene liker å spise frokost på den lille balkongen utenfor "Kvisten"

Den eldste delen av "gamlehuset" er fra 1840.Den er av tømmer og var opprinnelig ei hytte nedi skogen her som ble flyttet opp på denne tomta i 1900 og påbygd da.I min tid har jeg plusset på et bad i 1998.Et av soverommene i 2.etg. blir kalt "Kvisten" eller "Spøkerommet".

Hovedhuset med ungene på balkongen

Gode hjelpere er bra å ha

Da min 15 år gamle vaskemaskin ikke ville mer,bestemte jeg meg for å kaste ut det 20 år gamle dusjkabinettet også.Ny vaskemaskin kom på plass med en gang,men dusjkabinettet må jeg vente litt på Gleder meg vanvittig til å få det.Det gamle var i aller høyeste grad gått ut på dato!

Ingrid kom til frokost en dag

Ingrid er min eneste datter.Hun er snart 39 år og er utdannet flyver.Ingrid har nå jobbet i SAS i mange år,og liker jobben som pilot godt.Hun har to små barn,Agnes og Arvid,som jeg da har den glede å være mormor til🙂De bor i Drammen.

Noen kvelder nå har det vært flotte solnedganger sett fra "kontoretvinduet" mitt

Den store bjørka utenfor vinduet der jeg sitter og skriver er et flott syn uansett årstid eller vær. Men den tok seg spesielt godt ut her sent en kveld med en "flammende" himmel som bakgrunn.

Jeg fotograferer alltid,selv i mørket.

Lupiner er vakre blomster. Har noen som vokser inntil veggen til det rød huset,kalt Morello etter det store morelltreet ved siden av😲Dette bildet er tatt sent en kveld kl.23.30

Syrin dufter selv fra skjermen

Maler'n min

Martin maler min 100 år gamle uthusbygning hvert år vi synes den er begynt å bli "tørr".

Valmueknopp

Bursdagskake

Arvid er sønnen til min datter Ingrid.Han fylte 6 år den 13.juni.Alle barnebarna får marsipankake med lys på til bursdagen sin,selv om det bare er de voksne som spiser den😥Det er ikke fordi den ikke er god,men fordi nesten ingen unger liker marsipan,mens de fleste voksne elsker det.Mammaene sørger for sjokoladekaka.

Gul prestekrage

Gratulerer med dagen Arvid!

Nå kan du blåse ut lysene!

Far og datter

Her står Ingrid sammen med faren sin.Han har også vært flyver i SAS.Etter at han og jeg ble skilt bodde han noen år i Spania. Men i mange år nå har han bodd i Hof.

I dag kom det regn

Etter regn er min lilla rhododendron spesielt vakker!

St.Hansaften er jeg tro mot en familietradissjon og serverer rømmegrøt

Det må være markblomster på bordet helst 7 ulike slag.

Jesper og Sofie kom til farmor på badeferie

Is er godt i varmen

Juni er over

Nyeste kommentarer