Smått og stort i 2009

Februar

Sofie baker små melkebakkels.Hun er kjempeflink.

Min lille baksterkone

Sofie er farmors forsidepike i februar

Melkebakkels er godt.Oppskriften er tante Ingers.Jeg skal lage oppskriftsbok til Sofie og da skal hun få denne familieoppskriften i arv.

Det begynner å minke på veden,enda vedskjulet var stappfullt i november

😮

Det snør og det snør...

Pus fotfølger meg hvis jeg går og henter ved.Han elsker å bli med inn i vedskjulet.Lukter vel mus der tenker jeg.

Det er deilig å sitte inne å strikke,høre fin musikk eller lydbok og se på snøen som daler ned utenfor stuevinduet.At TV-signalene blir borte innimellom og bilen pent må stå i garasjen til bonden kommer og brøyter for meg,er sånt som hører vinteren til

🙃

Å ha brøyteavtale med en bonde er helt nødvendig.Men det hender han kommer svært sent eller veldig tidlig på morgenen.Men en dag nå i februar kom han ikke i det hele tatt.Da var det fint å ha mob.nr. til en annen bonde!

Dagen etter var det morsdag....og da kom sola.Hele min lille verden var som forvandlet!

Jeg har fått litt strikkedilla det siste året. Det finnes så mye deilig garn som inspirerer meg veldig.Her titter Agnes fram fra garderobeskapet i en Setelsdalsgenser som jeg strikket for mange år siden til hennes fetter Jesper.På hodet har hun et nystrikket pannebånd i Valdresmønster.Jeg liker svært godt å være med på å holde vedlike gamle tradisjoner.

Kjørte innom en nabo i dag og gratulerte han med dagen.Han skulle feire dagen hos den eldste datteren sin og gledet seg til å vise fram den fine bløtkaken han hadde bestilt.Han insisterte på å åpne den mens jeg var der slik at jeg fikk smake.

Og kaken var god den,men det var jo litt synd å skjære i den før selskapet begynte.

🤩

Vinter og snø byr på mye moro.Her lager Ingrid flaskebakke sammen med Arvid og Agnes.

Gladnytt!

Aksel Lund Svindal er tilbake på VM-tronen etter gulltriumfen i superkombinasjonen mandag. TB skriver i dag 10.feb."Han ga alt og brukte hodet i slalomdelen.Det ga utklassingsseier". 🙂 🙃

Innekos

Findus ligger i stolen og Franklin har lagt seg under stolen.De er to "utekatter" men liker å kose seg inne framfor ovnen om kveldene når det er så kaldt ute som nå.Om nettene går de opp på hemsen i uthuset.

Skiskyttergutta gjorde rent bord.

😀  🤩  🙃😎
Norge er fortsatt med🙂En utrolig bragd! Jeg elsker skiskyting....det er en spennende skisport.

14.februar er ST.Valentine's Day.

Denne dagen er til minne om presten Valentin som engang skal ha helbredet en blind pike.Dagen symboliseres med hjerter og røde roser,og er her i Norge først og fremt blitt en romantisk dag.

Begravelse i Botne kirke 18.februar.

 

En kjær gammel slekning døde nå i februar og fikk en verdig begravelse med vakre blomster,fin tale og nydelige sanger.

Vår lokale sanger,Jan Tore Saltnes fra Nordic Tenors sang "You Raise Me Up" og "Tir Na Noir".Utrolig vakkert.

Kisten ble båret ut til det siste hvilested.Det var et fascinerende skue med alle de mørkkledde sørgende mot den hvite snøen.

Minnesamvær

Det var en kjær mormor som var gått bort og et av barnebarna holdt en rørende tale.Avdødes søster spilte vakre melodier på piano.

Fastelavnssøndag er dagen da vi spiser fastelavnsboller.

Å bake boller til denne dagen var først et velstandsfenomen i byene her i landet.Senere kom skikken til landsbygda også.I min familie har vi alltid holdt fast ved denne gamle skikken.

Nam,nam

Selv om ikke boller med krem og syltetøy tlhører det sunne kjøkken,så tar vi full fart og blåser i det!

Fastelavnsris er opprinnelig en tysk skikk.

Den Norske Sanitetsforening lager hvert eneste år mengder av fastelavnsris og selger før denne spesielle søndagen.Pengene går til alvorlig syke mennesker.Jeg kjøper alltid ris av min tante som er med å lage disse.

Vann som kommer inn gjennom veggen utenfra er kjipt.Denne vinteren er hard for min lille pensjonistbolig som viser seg å ha sine svakheter.Jeg må legge hodet i bløt(ikke vanskelig....det drypper i hodet på meg på badet hver dag)og finne en midlertidig løsning på problemet.

Mye snø på taket er ikke å spøke med.Det gamle uthustaket måtte til slutt måkes.Jeg fikk hjelp til det her en dag.

Husfliden i Holmestrand har strikkemøte på Fjordhotellet en gang i måneden.Denne gangen viste de fram votter,sokker,skistrømper og luer i bl. a. Selbumønster.

Snart vår?

🙃 Nei her er det ikke vår på svært lenge tror jeg...men avslutter likevel februar med et snev av vårstemning på kjøkkenet mitt.Tror det vil ta svært lang tid før det blir snøfritt denne våren....men snart titter scillaen og snøklokkene fram under det store morelltreet. Gleder meg!

Nyeste kommentarer